luni, 17 noiembrie 2008

Week-end

Am fost ieri la targul de carte de la sala Dalles (Kilipirim). Pe baza experientelor trecute nu aveam asteptari prea mari, dar nici asa mici! E drept ca era pe final si asta poate sa fie o explicatie a faptului ca marea oferta de carte era constituita din carte pentru copii si osho-isme. Dar cu greu pot accepta asta drept scuza sau motiv a faptului ca la cel putin doua standuri mirosul de alcool il batea pe cel de carte sau a obrazniciei comerciantilor. PLUS ca, din cate mi-am dat seama, de data asta editura Humanitas nu a mai participat. Pacat pentru targ. In fine, o nota in minus de la Kilipirim , si o asteptare in plus de la Gaudeamus-ul de la Romexpo ce trebuie sa inceapa.
Sambata am fost la spectacolul "Baroneasa Lili" la Teatrul de Opereta "Ion Dacian" in cadrul "Fesivalului International al Artelor Spectacolului Muzical". Piesa a fost interpretata de actori ai Teatrului de Stat de Comedie Muzicala Sankt Petrsburg. Actorii au jucat laudabil, muzica a fost pe masura. Spectacolul, in limba rusa, a avut supratitrare si nu pot sa pun decat pe seama organizatorilor faptul ca un sfert din piesa, supratitrarea nu a functionat (ceea ce a facut o parte din spectatori sa plece) iar pe perioada de functionare, traducerea a fost una incompleta si intr-o romana execrabila, ceea ce mi se pare innaceptabil pentru un centru cultural precum Teatrul National de Opereta.

Pacat de manifestari, laudabile in sine, dar ratate in detalii hotaratoare.

5 comentarii:

  1. Fost la expozitia DaVinci si ajuns intamplator la Kilipirim. Plecat mai sarac cu 25 RON si cu un Douglas Adams in romana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta cu supratitrarea îmi aduce aminte de povestea unui prieten care mergea destul de des la o cinematecă şi unde subtitrarea era asigurată de un tip foarte nostim. Adică tipul nu traducea tot, el treducea ceea ce i se părea lui mai important. În plus, mergea foarte des la ţigară, timp în care cei din sală înţelegeau şi ei ce puteau.

    RăspundețiȘtergere
  3. asta e romania..nu ne sta bine daca facem o treaba cum trebuie pana la capat

    RăspundețiȘtergere
  4. Macar te-ai mai apropiat de limba unor mari romancieri, e un plus :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca bine spune krossfire!
    ..si in plus,uite,esti impulsionat sa inveti aceasta limba ciudata si care mie mi se pare foarte grea,pentru ca data viitoare cand mai mergi sa pleci relaxat de acolo,cum s-ar fi presupus sa fii si sambata.
    :)

    RăspundețiȘtergere