vineri, 14 noiembrie 2008

Patapievici reconfirmat

Basescu l-a reconfirmat pe Patapievici in fruntea Institutului Cultural Roman. Ce dezastru pentru toti anagramatii, tembelii si multi dintr realizatorii TV. Dupa scandalurile de la New York, cel cu Scoala de Vara de la Berlin si cel al expoziţiei Alexandru Rădvan, in care ziarul Ziua si Antena 3 au pus umarul pentru schimbarea lui Patapievici, si dupa ce Stan si Patriciu ies public cu afirmatii jignitoare la adresa directorului ICR, acesta este reconfirmat in functie.
De ce toti prostii stau si latra si activitatea Institului in ulimii 4 ani este una remarcabila? Citez din "Omul recent" al aceluiasi Patapievici: "Dar identificarea excelentei cade in sarcina sistemului de tip aristocratic, bazat pe traditie, spirit de casta si ereditate. Divertismentul si distractia sunt democratice. Cultura si discernamantul sunt aristocratice-acestea sunt, in esenta fenomene de clasa, care nu pot fi obtinute prin criterii democratice".
Cu alte cuvinte, activitatea ICR nu trebuie sa corespunda exigentelor unor Stan, Patriciu sau altor personaje fantomatice ca ei, iar ICR nu da socoteala realizatorilor TV si spargatorilor de seminte. Activitatea ICR este apreciata de PERSOANE CARE AU COMPETENTA SI PREGATIREA de a face astfel de judecati.

Nota: acest text se refera la cei naivi, care, dezinteresati, sunt intoxicati de campaniile din presa. Acestea din urma au mai multe fundamente pe langa prostie si lipsa de bun simt.
Pe de alta parte, pana unde poate duce naivitatea si prostia, in abordarea drumului gresit, a arat-o Dimitri aici.

3 comentarii:

  1. Sincer să fiu am avut o perioadă în care l-am criticat pe Patapievici dar când am văzut lăturile vărsate de mediocrii culturii din România mi-am dat seama că omul chiar nu merită asta. E ok să criticăm dar să fim echilibraţi, să nu derapăm în formule de adresare barbare.
    Altfel nu ştiu de unde le scoţi aşa repede şi potrivite dar mă omori cu citatele.
    Spor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma impresioneaza Patapievici insa pentru a-l critica se presupune ca ai nevoie de un creier, ceea ce multi dubiosi de la noi nu au.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mare pacat ca nu a fost HRP.Ma enerveaza la culme...

    RăspundețiȘtergere