joi, 27 noiembrie 2008

Toader Paleologu

Am vazut in ultima vreme mai multe articole cu numele "Un motiv sa nu votez PD-L". Printre argumente se numarau maneaua electorala a PD-L, personaje care candideaza din partea PD-L, sloganuri nefericite.
Pe de alta parte, sila fata de politicienii romani este generala, iar in randul tinerilor, votul in alb (care, apropos, din 2008 a devenit "valabil" legal, adica se numara si este considerat "vot de protest") apare drept o solutie tentanta.
Ei bine, impotriva articolelor amintite mai sus, vreau sa aduc un motiv pentru care sa votati PD-L, un motiv pentru care sa nu lasati "Romania cu opt clase (si mai putin)" sa voteze pentru voi.
Motivul este Toader Paleologu, fiul lui Alexandru Paleologu. De ce este bun T.P? Scurt, de pe Wikipedia: Toader Paleologu (n. 1973, Bucureşti) este un eseist român. Conferenţiar în cadrul Colegiului European de Arte Liberale din Berlin, Germania. Ambasador al României în Regatul Danemarcei şi Islanda.

După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), stagiar la Ecole Normale Supérieure (Paris) (1996-2001); diplomã de studii aprofundate în filosofie, 1998, la Universitatea Paris I Sorbonne.

Profesor asistent şi director de program la Colegiul European de Arte Liberale de la Berlin. Visiting professor la Deep Springs College SUA, în mai-iunie 2003. Post-doctoral fellow la Harvard University (Cambridge, CA) (2002-2003) şi la University Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002). Lector la Boston College (1999-2000).

În anul 2005, este numit ambasador al României în Regatul Danemarcei şi Islanda.

12 comentarii:

  1. Eu l-am văzut de vreo tri ori la televizor şi mi-a făcut impresie bună. Păcat că nu candidează în colegiul meu :d

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu o floare nu se face primvara electorala.

    RăspundețiȘtergere
  3. as putea sa subscriu la krossfire si cu asta gata, pt ca nu mai ai ce sa zici, dar trebuie sa recunosti oricum ca e cam pampalau. adica mai sunt si alte calitati pe care trebuie sa le indelineasca cineva ca sa ai chef sa conduca tara in care traiesti, nu doar sa aiba 400 de diplome.
    ca sa votez pe cineva am nevoie sa-mi dea alt sentiment decat ca e un mare gentlemen ci ca le-ar permite domnilor englezi sa traga ei primii. :D
    deci mai clar. de ce bun?
    asa, ma duc sa o votez pe sor=mea si ca si ea are un cv impresionant

    RăspundețiȘtergere
  4. @m
    Aha! Sa inteleg: daca sunt fara diplome, nu sunt buni ca sunt analfabeti, daca sunt cu dipome-sunt pamapalai. Daca sunt batrani- sunt dinozauri, daca sunt tineri- sunt fara experienta, daca e marlan- nu-i bun, ca-i Becali, daca-i gentleman e dubios. Daca e corupt- e ca toti parlamentarii deci nimic nou, daca e onest-probabil ca e prost! Poate ca pana la urma ne meritam soarta

    RăspundețiȘtergere
  5. aha, m-ai prins, busted.
    n-am zis ca e pamapalau PT CA ARE DIPLOME, mi se pare un pampalau care se nimereste sa aiba si niste diplome. apoi, nu e dubios ca e gentlmen, doar ca nu are o atitudine de politician. mie nu-mi inspira nimic, ar fi tare sa predea la universitate nu sa candideze pt pdl. n-am nevoie sa-mi imbogateasca cineva vocabularul, merci. si oricum, ce stie el despre romania, a trait pe alte meleaguri. da stiu ca nici carol nu s-a nascut in ardeal, dar macar el parea capabil si puternic .. etc
    eu l-as vota pe paul goma, de exemplu.
    e drept ca nici eu nu stiu prea exact ce vreau de la politicieni, poate si pt ca nu am vreun sistem de referinta, dc in ultimii ani s-au perindat prin fata ochilor mei gigi becali, vadim tusor, victor ciorbea si mircea geoana, dar nu schimbi romania cu micul print

    si mi se pare o tampenie sa spui ne meritam soarta. cred ca nimeni nu merita o tara ca asta si in nici un caz nu pt ca .. EU.. cred ca teodor paleologu e un flescait ..

    RăspundețiȘtergere
  6. @m
    In sfera argumentelor tale intra: aspectul fizic (Paleologu e mai firav deci nu e bun, Goma e mai mare deci e bun), intra presupunerea (presupui ca nu stie prea multe despre Romania), iar apoi spui ca nu ai criterii de evaluare a politicienilor.
    Si pe de alta parte, lumea nu a fost cucerita de forta ce o inspira Carol I si l-au comentat si l-au criticat atata pana cand l-au facut sa aiba chef sa plece.

    RăspundețiȘtergere
  7. unde sa plece? eu imi amintesc ca de la noi s-a dus direct in lumea celor ..drepti :D
    nu e vb de aspectul fizic e vb de ceva mia mult de atat, sa zicem de atitudine dar nici asta nu e exact ce vreau sa spun.
    de unde vad eu romania e intr-o stare jalnica si are nevoie de altfel de oameni, da, mai putini firavi.. adica nu arunca cineva cu cerneala si in asta si e deja prea mult.
    la halul in care sunt oamenii in tara asta, eu cred ca avem nevoie de cineva mai dur nu de balerine.
    ok, hai ca m-am aprins inutil.
    nu vreau decat sa nu mai am senzatia ca traiesc intr-o mocirla.
    dar probabil ca parerile mele nu sunt prea relevante, ca eu nici n-o sa votez, ca n-o sa fiu in bucuresti pe 30..

    RăspundețiȘtergere
  8. CV-ul lui e impresionant, ce cauta in PD-L? Stii care e principalul defect al oamenilor (intelectualilor) buni si cinstiti, in momentul in care se inregimenteaza intr-un partid onestitatea ii face sa fie loiali mai intai partidului si abia apoi tarii, iar partidul... :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Prin urmare am o mare nelamurire!
    ''Eu cu cine votez''?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Poate singurul politician din noul val,care promite...Pacat ca face parte din PD-L...

    RăspundețiȘtergere
  11. Biografiile acestui domn, publicate pe diferite bloguri si site-uri nu coincid unele cu altele. Nu m-as mira ca unele din titluri sau bursele sa fie inventate. Cine a obtinut un doctorat la EHESS la Paris se intaorce in tara doar daca este mediocru si nu reuseste sa faca o cariera intelectuala in Franta. Colegiul de Arte Liberale de la Berlin este o institutie de mana a doua.
    Nu vedem teza de doctorat a domnului Paleologu, nicaieri, nici in franceza, nici in romana. Poate ca nu este publicata. Nu ar fi de mirare caci mai erau alti domni (Sorin Antohi) care conduceau colegii (CEU la Budapesta) dar nu avea doctoratul si se dovedea a fi si informator.

    Cat despre prestatia Dlui Paleologu, este intruchiparea mediocritatii, a lipsei de idei, apare ca imposibil de crezut ca atatea Universitati prestigioase care apar prin CV Dumisale sa se fi pacalit, acordandu-i burse postdoctorale. Impostura autohtona este vestita. Cat despre etica politica a Domnului Paleologu, tel pere, tel fils, asadar nu era nimic de asteptat de la fiul unei persoane care a recunoscut ca a fost informator, spre a ne da apoi lectii de distinctie morala. Iar fiul nu se lasa mai prejos, parasand partidul liberal, care l-a sustinut pentru diplomatie si varandu-se la friptura pedelista.
    Cu astfel de calitati, sunt convins ca in tarisoara noastra, Domnul Paleologu fils va face o frumoasa cariera.

    RăspundețiȘtergere
  12. Din nefericire progeniturile oamenilor mari(Al.Paleologu)sunt figuri lamentabile. Prestatia intelectuala, dar mai ales politica a domnului Paleologu-fiul, este mediocra si are ceva din impostura specifica intelectualului roman. Sincer regret!

    RăspundețiȘtergere