sâmbătă, 15 noiembrie 2008

RATB

De ce ma enerveaza RATB-ul? Hai sa pun la repezeala cateva motive:
1. Mijloace de transport in buna masura murdare: tramvaiele sunt toate de zeci de ani!
2. Nu au nici un orar (macar orientativ- de care , daca in timpul saptamanii cand e traficul aglomerat nu se pot tine prea exact, macar in weekend sa stiu ce asteptari sa am)
3. Rute aglomerate cu putine mijloace la dispozitie: de exemplu pe ruta lui 133 vine un autobuz la 10-15min.
4. Cu lucrarile astea de "refacere a caii de rulare" isi schimba ruta cum vor ei. Ma urc intr-un mijloc de transport si pot doar sa sper ca voi ajunge acolo unde vreau. Astazi cu tramvaiul 23 am sperat degeaba- nu mai ajungea la Unirea asa cum ajungea luni.
5. Sa circuli seara dupa 10 e o aventura: nu stii ce mai prinzi, cand mai prinzi sau daca mai prinzi. La ora 11 esti paralizat complet.
6. Cand ti-e lumea mai draga- gasesti casele de bilete inchise. De ce nu pun si ei aparate automate de bilete asa cum e in tarile civilizate si mai tin doamne in pragul pensionarii in custile alea de 1m/1m?

Astept completari ca lista asta este doar o introducere in materie.

3 comentarii:

  1. 1.Ai omis un aspect foooarte important;atunci cand e VARAAA!!!Si in acelasi mijloc de transport,cu tine se afla si persoane pentru care nu s-au inventat apa si sapunul si risti sa faci hepatita.
    Am mai facut uneori imprudenta ,in loc sa merg cu masina mea(dat fiind ca este atat de aglomerat traficul)sa calatoresc cu transportul in comun,in speranta ca voi ajunge mai repede.No way!!
    Cred ca cea mai buna solutie este metroul,insa mie mi se face rau in el:(.Apropo de asta,il intreb pe un prieten -care are masina,dar circula cu metroul-de ce recurge la metrou.Raspuns:''Am simtul umorului''! :))))
    Dar ca sa revin la subiect,lista e foaarte lunga ,Nic,insa oricat ne-am enerva(supara)nu se va face nimic...Traim in Romanik(cum spune fiica-me).

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh yeah...I hear you, brotha`...calatoresc destul de des cu bou-vagoanele care se vor autobuze, trolee, tramvaie prin Bukresh...in afara nespalatilor mentionati si de angi, mai sunt cocalarii cu manelele lor din telefon, controlorii care desi stiu ca, de exemplu, la grozavesti nu este nici o ghereta de bilete, au pretentia sa cobori la prima sa-ti cumperi, chiar daca te grabesti, faimoasele "cai de rulare" unde te hurduca tramvaiul de zici ca e cutremur si vine sfarsitu' lumii, pensionarii care se plimba intr-o veselie si te comenteaza, se rastesc la tine si sunt de-o nesimtire crasa (si mai au si pretentii!) si muuulte altele...

    RăspundețiȘtergere
  3. Anul asta m-au prins de doua ori controlorii. Era duminica si nu aveam de unde sa imi cumpar bilet. Una dintre amenzi chiar am platit-o. M-au amenintat cu politia. :)

    RăspundețiȘtergere