vineri, 28 noiembrie 2008

La vitta e bella

Astazi vroiam sa scriu despre Neagu Djuvara, despre Gaudeamus, despre Andrei Plesu...........si am tot vrut pana cand am ajuns in statia de tramvai a lui 32,7, 54 etc de la Unirea, unde asteptam regulamentar tramvaiul, cand deodata se produce un spasm in corpul social din statie (format de altfel din cetateni destul de dubiosi). O convulsie asemenea celei care pune o gazela, intr-o fractiune de secunda, dintr-o stare statica intr-una de fugit cu vreo 70km ora, cand vede ghepardul cu coltul ochiului. Lumea alerga spre cortul de campanie PSD: se imparteau tricouri! Ce delir! Ce bucurie! Cate priviri PROFUND incantate! o batranica, cu ochii sclipind de bucurie, vede ca o privesc ca hipnotizat si in marinimia bucuriei ei de a avea deja un tricou capturat, imi adreseaza o vorba: "L-am luat de pomana". I-am dat din cap a intelege ca stiu, dar n-am avut cuvite sa-i raspund.
Un tramvai opreste in dreptul evenimentului (inca nu era in statie) vatmanul coboara sa ia si el din potiunea magica: TRICOUL ROSU- PSD! Oamenii asteapta in tramvai, alt tramvai asteapta in spatele celui oprit intru rosia lui slavire. Dar staruinta vatmanului este rasplatita.
S-au mai impins oamenii, s-au mai calcat, s-au mai injurat dar cred ca majoritatea a plecat incantata si cu o mare realizare in constiinta deci mandra de ea.
Eu nu voi vota fiindca nu am mutatie, dar in rest viata e frumoasa, cerul e de un albastru admirabil astazi!

11 comentarii:

  1. Umbrelele au mai mult succes totusi. Am refuzat sa iau una, spre surprinderea omului. "Dar e din partea domnului Orban, domnisoara!". "Yuk, e galbena!".

    RăspundețiȘtergere
  2. Umbrele, tricouri, ieri am vazut ca se dadeau GAROAFE! P`astia i-a ajuns disperarea...mi-e greatza.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am gandit!
    Eu merg să împart lamai!Din partea mea,candidat independent!!
    :)
    Vaaai Nic ce răutăcios mai eşti!
    ;))
    Lasă lumea să se bucure!!
    Cum spuneam şi pe celălalt articol...viva Romanik!
    P.S.Într-adevăr azi este o zi splendidă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Plasa nu dadeau? Sau o lasa pe duminica!

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) ai un dar de a povesti :))

    RăspundețiȘtergere
  6. da, stimabile, ai un dar de a povesti ca m-ai bagat in sperieti cu povestioara asta.
    eu, cand ma gandesc la multimea de pensionari care vor vota si la ce va fi dupa 30 noiembrie, am asa, niste fiori pe sira spinarii.
    din nefericire, ma aflu in aceeasi situatiune: sunt un cetatean cam iresponsabil, fara mutatie(na, ca am zis-o eu :)), da' mai ca-mi vine sa ma arunc pana la vasluiul natal ca sa votez. voi luati in calcul posibilitatea asta?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca o visatoare ce ma aflu nu ma pricep la politica, dar cerul e intr-adevar foarte albastru azi! Un zambet, va rog! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. nic, astia suntem - daca e "moca" luam tot ce prindem, indiferent ca avem nevoie de lucrul respectiv sau nu. dar sa privim la cerul albastru despre care vorbesti, ca si asta tot "moca" este, am cam uitat sa facem

    RăspundețiȘtergere
  9. @drace, plasa ne dau astia zilnic :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pana acum am primit de la Alina Gorghiu : 2 cutii de bomboane, un fular + caciula, doua pixuri, cana si doua umbrele.

    Sa nu uitam totusi ca eu n-am drept de vot in Bucuresti dar ii multumesc :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Dictionar francez , traducator de texte din orice limba ! Gratuit ! www.francez.ro
    Dictionar Francez

    RăspundețiȘtergere