marți, 4 noiembrie 2008

De ce sunt bune Libertatea, Click si Ring?

Nu stiu cum o mai duc editurile, ce vanzari mai au, ce mai citeste lumea si cat mai citeste pe-acasa. Raspunsul la indemana este ca "nu se mai citeste cum se citea acum.....ani" . Si pe de-o parte cred ca asa este. Iar acest aspect completeaza postul despre "Internet". Din moment ce stam toata ziua cu ochii in ecran, litera tiparita nu mai este atat de atractiva cum era in "era pre-ecranizarii".
Dar totusi asta nu este aspectul complet: mergeti dimineata cu metroul si veti vedea ce se intampla acolo: se citeste IN DRACI! Se poate usor contracara cu: "Da, dar se citeste Ring, Click si Libertatea". Si asa este in buna masura, desi se citeste si carte. Daca parcurgerea ziarelor respective nu puncteaza la calitate, cel putin puncteaza la mentinerea unor deprinderi.
Poate ca, in vremuri de restriste si de asuprire a ecranului, litera tiparita se retrage in subterane, ducand de-acolo Rezistenta si asteptand un nou moment favorabil iesirii la suprafata.

Un comentariu:

  1. Oricât de aiurea li s-ar părea unora că tu citeşti Ring sau Can Can, este totuşi un lucru pozitiv. Pe lângă informaţii senzaţionale mai găseşti totuşi şi informaţii corecte pe care nu ai avea cum să le afli dacă nu ai citi aceste ziare.

    RăspundețiȘtergere