duminică, 30 noiembrie 2008

Calcule

Ieri, Dimitri a avut un post care avea un link catre un articol de-al meu. Nimic deosebit. Dar.....postul lui Dimitri a fost de asemenea linkat pe blogul lui Zoso (intreaga succesiune aici). Ce m-a interesat din aceasta situatie a fost urmatoarea chesiune: cati cititori care citesc articole, urmeaza linkurile inserate? Sau: care este eficienta unor asemenea linkuri?
Principala problema cu care m-am confruntat a fost lipsa unor informatii concludente privind traficul lui Zoso ieri. Astfel, pentru a compensa aceasta lipsa, i-am calculat media de vizitatori din zilele de sambata ale ultimelor 2 luni (folosind informatiile puse la dispozitie pe blogul sau). asadar rezultatul mediu a fost de 7416 vizitatori in zilele de sambata.
Dimitri a avut ieri (conform Trafic.ro) 1016 vizitatori. Din acestia, aprozimativ 1000 au fost adusi de pe Zoso.ro. Deci avem o rata de urmarire a primului link de 13.48%.
Eu am avut un trafic de 67, dintre care aproximativ 57 adusi de dimitri via zoso. Deci o rata de urmarire a celui de-al doilea link de 5.7%.

Astept confirmari, completari de date, etc, pentru cine are asa ceva la dispozitie. CAlculul de mai sus se refera la un caz particular si poate fi generalizat cu riscurile de rigoare.

6 comentarii:

  1. Cam asta e rata insa numarul initial nu este fix (in cazul nostru numarul celor veniti de la zoso) insa rata de urmarire scade cam cu 50% la blog din ce am observat la randu-mi. Blogurile ar trebui sa aiba o relevanta similara in trafic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Matematica, nu m-a interesat niciodata.
    Daca faci blogging la modul serios de ce nu iti iei un domeniu?

    RăspundețiȘtergere
  3. hai mai baieti, ce atatea calcule si procente? parca am vorbi despre participarea la vot la nivel de tara :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ideea e de luat în seamă doar dacă are importanţă pentru tine dacă dă pe aici multă lume sau oameni. pentru mine are doar atunci când realizez că oamenii caută ceva şi când eu nu scriu nimic, cum ar veni, lumea are aşteptări şi altele. dacă te ajută nu am ajuns aici de la Dimitri sau de la Zoso, pentru că nu îi citesc, ci de la guest, care a ajuns la mine de la Motanes, cred, la care am ajuns de la Pisicot, la care am ajuns de la Maria şi tot aşa. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @offtopic
    La multi ani,tuturor romanilor,de ziua noastra!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-am instalat un statcounter in urma post-ului tau. :) De curiozitate. Aveam impresia ca lumea nu prea intra pe blogul meu. Spre surprinderea mea intra mai multi decat credeam. Eu mi-am facut blog-ul strict pentru prieteni sa share-uiesc muzica. Mersi de iluminare, Dan!

    RăspundețiȘtergere