luni, 10 noiembrie 2008

Blogroll

Blogroll-ul! Este lista blogurilor pe care le citesti, care iti plac, care intra in rezonanta cu ce gandesti tu in asemenea masura incat pot deveni parte compenenta a structurii blogului.
Am vazute insa multe astfel de liste pe care trebuie sa le parcurgi cu scroll-ul, pentru parcurgerea carora ai nevoie de ceva timp, un adevarat panegiric al blogosferei. Si daca prin aceasta lista, vrei sa faci niste recomandari, sa trasezi niste directii, prin puzderia variantelor oferite, nu mai obtii nici un efect. Totul se transforma intr-o politicoasa reciprocitate al carui efect tinde spre 0.
Pentru o lista eficienta, si din care sa te poti alege cu ceva, trebuie facute DISCRIMINARI, trebuie folosit SIMTUL CRITIC: trebuie triat, clasificat, alcatuita o ierarhie valorica- ceea ce inseamna "discriminare". Nu toate blogurile sunt bune, nu toti blogger-ii sunt destepti, iar politetea aici, nu-si are totdeauna rostul.
Ca in oricare alt caz de alegere,democratia inseamna optiune. Daca optiunea este funadata valoric atunci avem toate sansele unei optiuni bune si eficiente. Ceea ce va doresc.

Nota: faptul ca blogroll-ul meu este restrans in acest moment este datorat strict faptului ca nu i-am acordat deocamdata prea multa atentie, iar articolul de fata nu-mi este intru totul aplicabil tocmai din acest motiv.

9 comentarii:

  1. Eu, de exemplu, nu prea bag în seamă ceu au alţii în blogroll, eu citesc doar ceea ce îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Florin
    Ma intreb de ce nu-ti merge linkul!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu-l cert, mi-e doar putin greu sa-l inteleg :P

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca citeste doar din prima lista..

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu am facut un blogroll, trebuie să mai studiez blogosfera.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am un blogroll urias in care n-am mai facut de luni de zile curatenie. Sorry.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ krossfire
    Unii din lista ta nici macar nu mai scriu pe blog!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. eu n-am asa ceva pentru ca mi-a fost cumva teama sa nu se inteleaga ca as cere reciprocitate :|

    RăspundețiȘtergere