marți, 25 noiembrie 2008

BCR

Am si eu un cont de debit si un card la BCR. De 8 ani le sunt client fidel. Iar in schimbul acestei fidelitati, BCR-ul ma trateaza asa cum se trateaza clientul in Romania: cu nesimtire.
In primul rand, de ceva timp incoace, am observat ca bancomatele BCR au ceva probleme. Le-am ignorat, le-am inteles, pana cand am inceput sa am tot mai multa treaba cu bancomatele, iar problemele pe care ei le aveau pareau tot mai putin accidentale si tot mai mult normale, iar mesajul "Temporarily out of service" parea tot mai mult o gluma proasta , mesajul "Permanently out of service" parandu-mi-se de tot mai mult bun simt. Am pierdut ore intregi, de-a lungul timpului, mi-am facut program sambata seara (desi aveam altul deja facut) bazandu-ma pe un bacomat si facand dupa aia devieri si ocoluri dupa inca vreo 2 sau 3, incercand sa gasesc unul care merge.
Le-am scris celor la BCR, pe formularul lor de pe site, cam acum o luna jumate, intrebandu-i daca in ochii lor, timpul meu valoreaza asa de putin. Evident nu am primit nici un raspuns. Astazi am sa le mai scriu o data: "Baieti, am gasit o banca ce imi ofera conditii mult mai bune decat ale voastre. V-am pupat!"

9 comentarii:

  1. Eu am la BRD. Odată, mă duc să scot bani de la bancomat că aveam nevoie să îmi cumpăr un trening. Şi mă plimb pe la vreo trei bancomante dar nici unul nu mergea. Aşa că dau telefon la BRD şi mă apuc să o înjur pe operatoare. După ce m-am mai potolit, operatoarea şi-a cerut scuze şi m-a rugat să o înţeleg că nu e vine ei, că nu poate face nimic şi că ea doar preia apeluri...e şi ea o simplă muncitoare. Nu ştiu cum dar m-a făcut să îmi pară rău pentru ce i-am spus la telefon.
    Ăla a fost singurul incident şi sunt oarecum mulţumit de BRD.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am tot la bcr.si am avut cam toate pachetele posibile pana acum si incep sa renunt si eu asa putin cate putin pana o sa imi mut si banii si tot la alta banca, ce intr-adevar chiar ofera conditii mai bune.Pai BCR-ul fiind lider de piata se bazeaza pe treaba asta si spera ca acei clienti existenti vor sta o viata la ei.In plus nu stiu cati dintre voi stiti insa strategia lor dupa preluarea de catre ERSTE a fost sa se orienteze mai mult pe firme private decat pe persoanele fizice.That really sucks.

    RăspundețiȘtergere
  3. treci la ing!
    da' cand faci cererea de renuntare la bcr, sa ne zici si cati pasi trebuie sa urmezi, ca am auzit ca e si aici o tactica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha! Am "dezertat" deja la RBS! Deocamdata pe astia de la BCR stau cu "reclamatiile". Am trimis astazi una pe site, dar as fi vrut sa gasesc un mail al cuiva mai sus ierarhic, ca asa, reclamatia mea o sa ajunga la o "tanti Gina" si in cazul in care o sa primesc un raspuns, o sa fie probabil unul de gen :" nu ne pasa". Deci, am cautat o adresa de mail care sa ma inspire, dar nu am gasit. Inca.......

    RăspundețiȘtergere
  5. RBS ? Eu am la Raiffeisen (care e excelent in provincie si cacacios in Bucuresti) si ING (unde as cam vrea sa-l inchid).

    RăspundețiȘtergere
  6. Dane, tocmai la RBS? Ia vezi, cică au nişte probleme destul de măricele în UK, s-ar putea să fie naţionalizată ca să nu intre în faliment :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai tocmai pt ca RBS e o banca asa de strategica in UK, guvernul va sari sa ia majoritatea de actiuni (daca apar efecte de netrecut ale crizei financiare) si atunci devine banca si mai sigura... asa cum s-a intamplat si cu ABN AMRO la mama ei in Olanda, care s-a nationalizat si acum e 100% sigura, iar RBS-ul a luat toate filialele din strainatate ale ABN AMRO-ului, tocmai pt ca era 'sanatoasa'.... dar nu exista mai mare garantie in sistemul bancar/de asigurari/etc din zilele astea recente ca la institutiile care au participarea statelor. Iar cat despre serviciul oferit, e diferenta de la cer la pamant... in plus, inveti mai multe despre ce ai putea face cu finantele tale (indiferent de marimea lor) decat doar conceptul de a 'pune banii la banca si de a-i scoate prin bancomat'... e un alt nivel de operare.

    RăspundețiȘtergere